فهرست مطالب

سیاست های راهبردی و کلان - پیاپی 36 (زمستان 1400)

نشریه سیاست های راهبردی و کلان
پیاپی 36 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی ثنائی پور، مهدی زیودار* صفحات 658-684

    امروزه یکی از دغدغه های اصلی حکومت ها، مساله تامین امنیت مناطق مرزی است. هرچه این مناطق از حیث جغرافیایی و جمعیت شناختی، گسترده تر و متنوع تر باشند، تامین امنیت آن ها حایز اهمیت بیشتری است. از جمله فعالیت های اقتصادی- اجتماعی که می تواند به توسعه پایدار در مناطق مرزی منجر شود، فعالیت های کارآفرینانه است و پژوهش حاضر در پی پاسخ گویی به این پرسش است که آیا کارآفرینی می تواند به عنوان راهبردی اساسی در تامین امنیت پایدار مناطق مرزی مورد توجه سیاست گذاران و برنامه ریزان قرار گیرد؟ بدین منظور با بهره گیری از یک طرح پژوهشی کیفی روایتی، پژوهش ها، مفاهیم و نظریه های مرتبط با تامین امنیت پایدار، کارآفرینی و برنامه ریزی توسعه کارآفرینی، بررسی و با رویکردی استدلالی و تفسیری، کارکردهای پدیده کارآفرینی به عنوان راهبرد توسعه مناطق مرزی تحلیل شد. نتایج حاکی است توسعه کارآفرینی می تواند به عنوان راهبردی کارا و اثربخش در تامین امنیت مناطق مرزی محسوب شود؛ به گونه ای که هم برای ساکنین این مناطق و هم برای حکومت ها، رابطه برد- برد ایجاد می نماید. کارآفرینی علاوه بر ایجاد مزیت های متعدد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، می تواند به افزایش امید و پویایی، شکوفایی استعدادها، توانایی ها و قابلیت های ساکنین مناطق مرزی منجر شود. نتایج در راستای سیاست های کلی نظام از جمله سیاست های جمعیتی، آمایش سرزمینی و پدافند غیرعامل است.

    کلیدواژگان: امنیت پایدار، کارآفرینی پایدار، توسعه کارآفرینی، راهبرد، مناطق مرزی
  • عظیم شیردلی*، ذبیح الله خانی تملیه، رسول میرعباسی نجف آبادی، یونس صیادیان برخوردار صفحات 686-711

    در ادبیات مهندسی آب کمتر به پایش کمیت های مورد تقاضا برای کنترل و ارزیابی برنامه ریزی عملیاتی توجه شده است. از اینرو ارایه مدل های ارزیابی و اولویت بندی با روش های جدید برای فراهم نمودن ابزار پایش برنامه ها با استفاده از آخرین فن آوری های موجود در جهان مورد توجه بوده و نتایج حاصل از کاربرد مدل به طور جامع بررسی شده است. در این تحقیق از نرم افزار تصمیم گیری فازی به همراه تکنیک وزن دهی تجمعی که از شناخته شده ترین روش های تصمیم گیری چندمعیاره می باشد، استفاده شده است. برای این منظور، با استفاده از روش دلفی و از طریق طراحی پرسشنامه و اخذ نظر صاحبنظران، معیارهای مناسب برای اولویت بندی شاخص های سیاست های کلان بخش آب مشخص و وزن معیارها تعیین گردید و با توجه به امکان دستیابی به اطلاعات و داده ها امتیازدهی و با فرآیند تحلیل سلسله مراتبی ارزش گذاری شده اند. براساس اولویت بندی با روش تصمیم گیری چندمعیاره فازی، شاخص های سرانه آب مصرفی، آب با درآمد، پایداری منابع آبی و درصدکاهش ضایعات محصولات با امتیازهای 100، 31/85، 47/80 و 02/80 به ترتیب رتبه های اول تا چهارم را در بین 20 شاخص اصلی جهت ارزیابی صنعت آب بخود اختصاص داده اند. در حالیکه در فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، شاخص های پایداری آب زیرزمینی، مهار آبهای خروجی از مرزها، تجهیز اراضی به شبکه های مدرن اصلی و فرعی و سیستم های نوین آبیاری با امتیازهای 100، 20/50، 42 و 89/23 به ترتیب شاخص های برتر بودند.

    کلیدواژگان: شاخص های ارزیابی، برتامه ریزی، سیاست، منابع آب
  • اسماعیل کلانتری، غلامعلی منتظر*، سید سپهر قاضی نوری صفحات 712-746
    هدف این پژوهش ارزیابی حسن اجرای سیاست های راهبردی و کلان علم و فناوری در ایران به روش شبکه سیاستی است. بدین منظور با مرور ادبیات در حوزه سیاست گذاری عمومی و به ویژه سیاست گذاری علم و فناوری، چارچوبی نظری شامل سه مرحله سیاست گذاری کلی (شامل دو سطح ابرسیاست ها و سیاست های راهنما)، سیاست گذاری اجرایی (شامل سه بخش سیاست های سمت تقاضا، سیاست های سمت عرضه و سیاست های زیرساخت مبادله) و ارزیابی سیاستی (در سه سطح بروندادها، پیامدها و آثار) تدوین شد. سپس شبکه سیاستی علم و فناوری ایران در وضعیت موجود، نخست مبتنی بر اسناد سیاستی و سپس مبتنی بر نظریات خبرگان نگاشت و با یکدیگر مقایسه شد. بدین منظور نخست 25 سند سیاستی بررسی و سپس پرسشنامه ای تدوین و بین 50 نفر از خبرگان سیاست علم و فناوری ایران توزیع شد. برای تحلیل و ترسیم نگاشت های حاصل از اسناد سیاستی و نظریات خبرگان از نرم افزارهای یو سی آی نت و نت دراو و برای مقایسه آنها با یکدیگر از آزمون تی به کمک نرم افزار اس پی اس اس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد عملکرد شبکه سیاستی علم و فناوری ایران مبتنی بر آرای خبرگان در قریب به 44 درصد نسبت به تکالیف اسناد سیاستی انحراف دارد. بدین معنی که در ماموریت های سیاستی تعدادی از نهادهای شبکه سیاستی علم و فناوری ایران، تفاوت های معنادار بین آنچه در اسناد سیاستی ذکر شده و آنچه در عمل انجام می شود، وجود دارد. همچنین درباره بعضی سیاست های علم و فناوری، ضعف جدی عملکرد وجود دارد.
    کلیدواژگان: اسناد سیاستی، سیاست گذاری علم و فناوری، شبکه سیاستی علم و فناوری، انحرافات عملکردی، ایران
  • دانیال رمضانپور، مهدی عبدالحمید*، علی رضائیان صفحات 748-772

    مرحله تدوین سیاست در موفقیت سیاست های عمومی نقش بسزایی دارد. یکی از مهم-ترین ذی نفعان هر کشور از موفقیت تدوین سیاست های عمومی نخبگان هستند که در کشور مشارکت فعالی در این زمینه ندارند.از این رو اینپژوهش، به دنبال شناسایی عواملشکل دهنده چالش فوق در کشور است. این پژوهش از نوع آمیخته بوده که در بخش کیفی، داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 26 نفر از خبرگان گردآوری شده و از طریق کاربست تحلیل محتوای کیفی، در قالب 47 مفهوم اولیهو 9 مقوله اصلی سامان دهی شده است. در بخش کمی نیز از پرسشنامه ماحصل کار کیفی و بهره گیری از نظرات 20 خبره برای تجزیه و تحلیل یافته-ها، در کنار مدلسازی ساختاری تفسیری استفاده شده است. یافته های پژوهش، نشان دهنده بیشترین تاثیر موانع سه گانه «ضعف فرهنگ تحمل مخالف و تضارب آراء در کشور»، «عدم وجود فرهنگ شایسته سالاری» و «سیاست زدگی مفرط در حکمرانی» در شبکه مسایل مشارکت نخبگان است.

    کلیدواژگان: سیاست های عمومی، ساختاردهی به مساله، نخبگان، مشارکت
  • اسدالله تیموری یانسری، فاطمه شفیعی*، فاطمه رزاقی بورخانی، پریسا نوری درزیکلائی صفحات 774-796

    امروزه آموزش عالی کشاورزی با چالش هایی رو به رو است که از جمله مهم ترین آن ها کاهش استقبال افراد برای تحصیل در رشته های مذکور و افزایش بیکاری در بین دانش‎آموختگانش است. بنابراین مطالعه سیاست های این نظام در کشورهای پیشرو در حوزه کشاورزی بسیار کمک کننده است. هدف اصلی این مقاله بررسی سیاست های آموزش عالی کشاورزی با رویکرد سیاست های کلان بخش کشاورزی کشور بود. کشورهای مورد مطالعه شامل ایالات متحده آمریکا، هلند و هندوستان بود که با روش تطبیقی و استفاده از الگوی بردی انجام شد. نتایج مطالعه نشان داد که نظام آموزش عالی کشاورزی در سراسر جهان با تهدیداتی مواجه است و این موضوع عمومیت داشته و تنها مختص کشور خاصی نیست اما تفاوت کشورها در پاسخگویی و چاره اندیشیدن به تهدیدها و تدوین سیاست های منسجم شفاف و کارآمد و عمل کردن به آن ها است که میزان موفقیت کشورها را رقم می زند. مطابق با یافته ها و مطالعه کشورهای مشابه تر به ایران اجرای راهبردهایی از جمله برندسازی و جهت گیری بازاریابی برای نظام آموزش عالی کشاورزی پیشنهاد شده است. همچنین، یافته های تحقیق در تدوین سیاست های و راهبردهای نظام آموزش عالی کشاورزی به سیاست گذاران این حوزه کمک می کند.

    کلیدواژگان: راهبرد، اشتغال، کشاورزی، تهدید
  • فریبا فیروزی، غلامرضا صدیق اورعی*، احمدرضا اصغرپورماسوله صفحات 798-827
    فقر مسئله ای چندبعدی است که تمام جوامع به صورت های گوناگون آن را تجربه کرده و می کنند. فقر عدم توانایی کافی در تامین نیازهای اساسی تلقی می شود و بدیهی است که ناتوانی در تامین نیازهای پایه ، در وجوه مختلف بحران های شدیدی را در سطوح متعدد به وجود می آورد. با توجه به ابعاد گسترده فقرزدایی، این پدیده از اهمیت دوچندانی برخوردار است. هدف تحقیق پیش رو، شناسایی سیاست ها و برنامه های مختلف فقرزدایی و عوامل ناظر بر موفقیت و ناکامی آن ها است. این تحقیق با استفاده از روش مرور سیستماتیک به مداقه در مقاله های مرتبط با فقرزدایی در پانزده سال اخیر پرداخته است. پس از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی با استفاده از کلیدواژه های مرتبط با حوزه فقرزدایی درنهایت 69 مقاله به دست آمد. نتایج حاصل از خوانش و تحلیل مقاله ها نشان می دهد، فقر عمدتا با ابزارهایی چون سطح درآمد مورد سنجش قرار می گیرد. بنابراین در جهت گیری نسبت به فقر، عمدتا نگاه کمی غالب بوده و سایر ابعاد فقر به ویژه بعد اجتماعی تا حدی زیادی مغفول مانده است. در میان برنامه های اجرا و یا پیشنهاد شده، سیاست اشتغال زایی به عنوان یکی از پایدارترین برنامه ها موردتوجه قرارگرفته است. به نظر می رسد هنوز جای نگاهی ژرفانگر به حوزه فقرزدایی و انجام پژوهش هایی که از تقلیل گرایی به دور باشند خالی است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، سیاست های کلی نظام، فقر، فقرزدایی، مرور انتقادی
  • میثم علیخانی*، امین رضا کمالیان، نورمحمد یعقوبی صفحات 828-845
    در شرایطی که صادرات و واردات هیچ کدام برای آن کشور مجاز نیست و از نظر اقتصادی، دارای اقتصادی وابسته و تک محصولی هستند، پس از مواجهه با بحران های اقتصادی و تهدید به تحریم، به سمت اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی نظام اقتصادی حرکت می کنند.هدف پژوهش حاضر واکاوی پیشران های اجرای اثر بخشی خط مشی های سیاست های اقتصاد مقاومتی در استان سیستان و بلوچستان است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران، برنامه ریزان، خبرگان و اساتید مطلع در در حوزه امر می باشند که تعداد آنها 33 نفر برآورد شد. با توجه به محدود بودن جامعه آماری حجم نمونه نیز 33 نفر می باشد. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته می باشد. پس از جمع آوری پرسشنامه و ورود داده ها به نرم افزار SPSS ضریب آلفای کرونباخ 84/0 به دست آمد. نتایج نشان داد در سطح کلان 11 خط مشی خرد واکاوی شدند. با توجه به نظر خبرگان و تجزیه و تحلیل داده ها پیشتاز بودن در اقتصاد دانش بنیان با میانگین 4/26، تامین امنیت غذا و درمان با میانگین 4/26، اولویت اول را در بین خط مشیهای خرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی در استان سیستان و بلوچستان به دست آوردند.اقتصاد مقاومتی یک راهبرد است یعنی جهت ساز و حیاتی است و باعث جلوگیری از وقوع بحران می شود. اقتصاد مقاومتی یک کلان راهبرد است که اگر به صورت موجه تحلیل شود، بر سایر راهبردهای اقتصادی حاکم خواهد بود و تمام موضوعات اقتصادی و راهبردهای آنان را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
    کلیدواژگان: خط مشی، سیاست، اقتصاد مقاومتی
  • مصطفی طاهری*، کرم الله دانشفرد صفحات 846-879

    امروزه تغییرات گسترده در محیط اقتصادی، اجتماعی و رقابتی سازمان ها، اثربخشی آنها را با مسایل جدی مواجه ساخته و سبب روی آوردن آنها بسوی تبدیل شدن به سازمان هایی با عملکرد بالا گردیده است. سیستم های کاری با عملکرد بالا، سازمان هایی هستند که با اتخاذ رویکرد مدیریتی متفاوت نسبت به دیگر سازمان ها می کوشند تا از طریق مشارکت و مداخله بیشتر کارکنان در فعالیت های سازمان، سطح عملکرد خود را افزایش دهند. پژوهش حاضر با هدف تبیین الگوی شکل گیری سیستم ها با عملکرد بالا با رویکرد کاهش نافرمانی سازمانی در سازمان های دولتی درصدد است تا ضمن پر کردن شکاف گسترده موجود در مطالعه رفتار سازمانی، به سازمانها در کاهش پیامدهای مخرب نافرمانی سازمانی کمک نماید. از این رو با توجه به رویکرد ترکیبی در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون و مصاحبه عمیق با 20 تن از خبرگان مدیریت دولتی، به تبیین الگوی نظری عملکرد بالا با رویکرد نافرمانی سازمانی پرداخته است. این الگو مشتمل بر چهار تم اصلی: 1) رویه های کاری با عملکرد بالا با رویکرد کاهش نافرمانی سازمانی (رویه های در سطح ساختاری و رویه ها در سطح تیم)؛ 2) نتایج (نتایج تیمی و نتایج سازمانی)؛ 3) شرایط واسطه ای (رفتارهای وندالیستی)؛ 4) شرایط بستر (بستر فرهنگی و بستر سازمانی)، می باشد. سپس در گام دوم با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری در میان 375 تن از مدیران و کارکنان سازمان های دولتی استان کهگیلویه، مدل حاصله مورد برازش، اعتباریابی و آزمون قرار گرفت. نتایج مبین مثبت و معنادار بودن روابط بین متغیر های پژوهش است.

    کلیدواژگان: عملکرد بالا، نافرمانی سازمانی، سازمان های دولتی، تحلیل مضمون
|
  • Hadi Sanaeepour, Mehdi Zivdar * Pages 658-684

    Nowadays, one of the main concerns of governments is the security of border areas. The wider and more diverse these areas are geographically and demographically, the more important it is to ensure their security. Entrepreneurial activities are among the socio-economic activities that can lead to sustainable development in border areas and the present study seeks to answer the question of whether entrepreneurship can be considered by policymakers and planners as a fundamental strategy in ensuring sustainable security of border areas. Therefor, using the qualitative method of narrative research design, concepts and theories related to sustainable security, entrepreneurship and entrepreneurship development planning, and with an explanatory and interpretive approach, the functions of the entrepreneurship phenomenon as a strategy for the development of border areas were analyzed. The results show that entrepreneurship development can be considered as an efficient and effective strategy in providing security in border areas; In a way that creates a win-win relationship for both the residents of these areas and the governments. Entrepreneurship, in addition to creating numerous economic, cultural and social benefits, can lead to increased hope and dynamism, flourishing talents, abilities and capabilities of border residents. The results are in line with the general policies of the system, including population policies, land land use planning and passive defense.

    Keywords: Sustainable Security, sustainable Entrepreneurship, entrepreneurship development, strategy, Border Areas
  • Azim Shirdeli *, Zabiholah Khani Temeliyeh, Rasoul Mirabbasi Najafabadi, Younes Sayadian Barkhordar Pages 686-711

    In the water engineering literature, less attention has been paid to the monitoring the quantities required to control and evaluate the operational planning. Therefore, presenting the evaluation and prioritization models with new methods to provide tools for monitoring programs using the latest technologies in the world has been considered and the results of the application of the model have been comprehensively reviewed. In this research, fuzzy decision-making software along with cumulative weighting technique, which is one of the most well-known multi-criteria decision-making methods, has been used. For this purpose, using the Delphi method and by designing a questionnaire and obtaining the opinion of experts, appropriate criteria for prioritizing the water macro- policies indicators were specified and the weight of the criteria was determined and according to the possibility of accessing information and data, scoring was performed and evaluated through using the hierarchical analysis process. Based on the prioritization by fuzzy multi-criteria decision making method, the indicators of per capita water consumption, water with income, the sustainability of water resources, and reduction of waste of products with scores of 100, 85.31, 80.47 and 80.02 are ranked first to fourth, respectively, among the 20 considered indicators for evaluating water sector. While in Analytical Hierarchy process, indicators of groundwater stability, control of outflow water from the borders, equipping farm lands with modern main and secondary networks and new irrigation systems were superior with scours of 100, 50.20, 42 and 23.89, respectively.

    Keywords: Evaluation indicators, planning, Policies, Water resources
  • Esmaeel Kalantari, Gholamali Montazer *, Seyyed Sepehr Ghazinoory Pages 712-746
    The purpose of this study is to evaluate the good implementation of strategic and macro policies of science and technology in Iran by the policy network method. To this end, by reviewing the literature in the field of public policy and especially science and technology policy, a theoretical framework including three stages of general policy (including two levels of mega policies and meta policies), executive policy (including Three sections of demand-side policies, supply-side policies and interaction infrastructure policies) and policy evaluation (at three levels of outputs, outcomes and effects) were developed. Then, the Iranian Science and Technology Policy Network in the current situation, based on policy documents and opinions of experts, was mapped and compared with each other. For this purpose, 25 policy documents were reviewed firstly and then a questionnaire was developed and distributed among 50 experts in Iranian science and technology policy. UCINet and NetDraw were used to analyze and draw the maps obtained from policy documents and experts' opinions, and T-test was used to compare them with SPSS. The results show that the performance of Iran's science and technology policy network based on expert opinions is almost 44% different from the tasks of policy documents. This means that in the policy missions of a number of institutions of the Iranian Science and Technology Policy Network, there are significant differences between what is mentioned in the policy documents and what is done in practice. There is also a serious lack of performance on some science and technology policies.
    Keywords: Policy documents, Science, technology policy making, Science, Technology Policy Network, Functional deviations, Iran
  • Daniyal Ramzanpour, Mahdi Abdolhamid *, Ali Rezaeian Pages 748-772

    The process of policy formulation has been effective in public policies prosperity. Elites are the ones taking advantages from the success of elites’ public policies formulation in any country. They, in fact, do not attend actively in the issue. Therefore, in this study, it has been considered the recognition of factors forming the above-mentioned challenge. The study is the combined one which is done on the quality part. The data gathered through half-organized interviews done by 26 elites’ participation, also analyzing the qualitative content in the form of 47 basic concepts and 9 original subjects. On the quantities, to analyze the data, there have been offered questioners on qualitative results, using 20 elites’ opinions along with interpretive structural modeling. The findings showed the most effective of triple obstacles in the network of elite’s participation: drawback of opposition bearing culture and conflict of votes in the country, lack of meritocracy culture and excessive politicization in government.

    Keywords: Public policies, Problem Structuring, Elites, Participation
  • Asadollah Teimouri, Fatemeh Shafiee *, Fatemeh Razzaghi Borkhani, Parisa Noori Darzikolaie Pages 774-796

    Nowadays, higher education in agriculture has faced many challenges, which the most important one is reduction in the number of students who are interested in studying these majors and unemployment increasing rate among the graduated of agricultural colleges. Thus, study of the leading countries in the field of policies in this matter cab be very helpful. This paper aims to examine the agricultural higher education system policies with an approach macro policies of Iran agricultural sector. The studied cases, India, United States of America and Netherlands which leading countries in higher agricultural education, were choose as a statistical sample and using comparative analysis, similarities and differences were identified. The results showed that higher agricultural education has faces threats in the all of the world. This is a general issue and not just specific to a particular country but the difference between countries is in responding and thinking about threats and formulating coherent clear and efficient policies and acting on them determine the success rate of countries that determine the success rate of the countries. According to further findings and study of the experiences of countries more similar to Iran, the paper suggests more two strategies for the implementation of agricultural higher education policies such as branding and marketing orientation. Also, the result of this research can contribute to the policy makers in higher agricultural to provide the polices and strategies.

    Keywords: strategy, employment, Agriculture, threat
  • Fariba Firouzi, Gholamreza Sedighouraee *, Ahmadreza Asgharpourmasouleh Pages 798-827
    Poverty is a global and multidimensional issue that all societies may experience and in different ways. Poverty can be defined as the inability to meet basic needs, and it is obvious that the inability to meet basic needs, in various respects, creates severe crises at the individual and social levels. Given the widespread dimensions of poverty, efforts to reduce it through the implementation of poverty alleviation initiatives are doubly important and seem necessary. The main purpose of this study was to identify various poverty alleviation policies and initiatives and the factors that monitor their success and failure in the peer-reviewed journal papers in Persian published between 2006 and 2020. This study uses a systematic review approach to examine papers related to poverty alleviation in the last fifteen years. After searching in databases such as: Noormags, Ensani.ir, Magiran, and Sid.ir using keywords related to poverty and poverty alleviation, and deleting irrelevant papers, 69 articles were obtained. The results of reading and analyzing the papers show that poverty is mainly measured by instruments such as income. This confirms that the orientation towards poverty is mainly dominated by the economic view and other dimensions of poverty, especially the social dimension, have been neglected to huge extent. Among the implemented or proposed initiatives, the policy of job creation and development of income-generating home-based activities has been considered as one of the most effective and sustainable programs, which is also overshadowed by the lack of allocation of facilities and financial resources.
    Keywords: critical review, Empowerment, Government Genral Policies, Poverty, Poverty alleviation
  • Meysam Alikhani *, Amin Reza Kamalian, Normohamad Yaghobi Pages 828-845
    In a situation where none of the exports and imports are allowed for that country and they are economically dependent and monopolistic, after facing economic crises and the threat of sanctions, they move towards a resistance economy and strengthening the economic system.The purpose of this study is to investigate the drivers of the implementation of the policies of resistance economic policies in Sistan and Baluchestan province. The research method is descriptive-analytical. The statistical population of the study includes managers, planners, experts and knowledgeable professors in the field of affairs, whose number was estimated at 33 people. Due to the limited statistical population, the sample size is 33 people. The research tool is a researcher-made questionnaire. After collecting the questionnaire and entering the data into SPSS software, Cronbach's alpha coefficient was 0.84. The results showed that at the macro level, 11 micro-policies were analyzed. According to experts and data analysis, being a leader in knowledge-based economy with an average of 26.4, providing food security and treatment with an average of 26.4, is the first priority among the micro-policies of resistance economy policies in Sistan province and Baluchistan gained.Resistance economics is a strategy, that is, it is directional and vital, and it prevents crises from occurring. Resistance economics is a macro strategy that, if properly analyzed, will dominate other economic strategies and overshadow all economic issues and their strategies.
    Keywords: Policy, Politics, resistance economy
  • Mostafa Taheri *, Karamallah Daneshfard Pages 846-879

    Today, widespread changes in the economic, social and competitive environment of organizations, their effectiveness has faced serious problems and has led them to become high-performance organizations. High-performance work systems are organizations that, by adopting a different management approach than other organizations, try to increase their level of performance through more employee participation and intervention in the organization's activities. The present study aims to explain the pattern of formation of high performance systems with the approach of reducing organizational disobedience in government organizations in order to fill the wide gap in the study of organizational behavior, to help organizations reduce the destructive consequences of organizational disobedience. Therefore, considering the combined approach in the qualitative sector, using the method of content analysis and in-depth interviews with 20 public management experts, has explained the theoretical model of high performance with the approach of organizational disobedience. This model consists of four main themes: 1) High-performance work procedures with an organizational disobedience reduction approach (procedures at the structural level and procedures at the team level); 2) results (team results and organizational results); 3) mediating conditions (vandalistic behaviors); 4) The conditions of the context (cultural context and organizational context). Then, in the second step, using the technique of confirmatory factor analysis and structural equation modeling among 375 managers and employees of government organizations in Kohgiluyeh province, the resulting model was fitted, validated and tested. The results show that the relationships between the research variables are positive and significant.

    Keywords: High Performance, Organizational Disobedience, Governmental organizations, Theme analysis